en büyük mutluluk insanın içindedir

14 Mayıs 2011 Cumartesi

düdüklü tencerede pilav

pilav tutuması zor lezzetinden vazgeçemeyeceğimiz damak tadımızda derin yerlere sahip olan bir geleneksel lezzetimiz tutması çok zor olduğu için biraz da pilav yapmaktan korkuyoruz şimdi size öyle bir tarif vereceğim ki tutumaması imkansız ve bir kez yapınca tadından vazgeçemeyeceğiniz  bir lezzet ben bir kere yaptım ve bi daha hiç vazgeçemedim artık hep düdüklüde yapıyorum(annem de artık hep düdüklüde yapıyor)

düdüklü tencerede pilav yapımının en önemli püs noktası ölçünün bire bir olması bir bardak pirince bir bardak su. (yapacağımpilavı bire bire göre anlatacağım)

öncelikle pirincimizin kalitesi çok önemli kalitesiz pirinç kullanmayın. bir kase suyumuzu düdüklü tenceremize atıyoruz suyun içine tuz ve ne kadar yağlı olmasını istiyorsanız o kadar yağ koyuyorsunuz. aynı zamanda bir kase pirinci bi kaç kez sudan geçirip beyaz suyunun akmasını sağlıyoruz. (pirinci suda bekletmiyoruz gereği de yok zaten:)) düdüklünün içinde su kaynadıktan sonra pirinci düüdklüye atıp kapağını kapatıyoruz düdük ötene kadar en yüksek ateşte kaynatıyoruz düdük öttüğü anda düdüğü indirip en düşük ateşte pirimeye devam ediyoruz DÜDÜK ÖTTÜKTEN SONRA SADECE 5 DAKİKA PİŞECEK 5 dakikayı sakın ama sakın geçirmeyin ve 5 dakikadan az da olmasın pişme süresi sonunda ateşten alıp 15 dakika düdüklünün kapağını hiç açmıyoruz on beş dakka sonunda ise tadından asla vazgeçemeyeceğiniz harika bir pilav
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder